Actueel

Maart 2021; In verband met langdurige afwezigheid van de therapeut door persoonlijke omstandigheden, is de praktijk voorlopig gesloten. U kunt zich voorlopig niet aanmelden voor behandeling.

Aanmelding en wachttijd

Omdat ik het belangrijk vind om zorg in de nabije omgeving zo bereikbaar mogelijk te houden, en dus de wachttijd zoveel mogelijk te beperken, kies ik ervoor om alleen cliënten uit de directe omgeving van Beuningen (oa Weurt/Ewijk/Druten/Wijchen) aan te nemen. Wanneer dit niet voor u geldt, zal ik uiteraard met u meedenken over mogelijkheden in uw eigen woonplaats/regio.

In mijn wachtlijstbeheer wordt geen onderscheid gemaakt naar verzekeraar of naar aard van de klachten (zg. diagnosegroep). De wachttijd voor behandelstart zal plaatsvinden voorafgaand aan het intakegesprek. Na het intakegesprek is geen wachttijd voor de behandeling.

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met mij, of uw zorgverzekeraars vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat behandeling binnen 10 weken vanaf de aanmelding is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door de zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeen gekomen (de treeknormen).

Actuele informatie over wachttijden

Op dit moment harteert de praktijk een aanmeldstop. Op deze plek zal gemeld worden wanneer er weer ruimte is voor nieuwe aanmeldingen.

COVID-19-maatregelen

In de praktijk worden de richtlijnen van het RIVM en mijn beroepsvereniging gevolgd. Ik werk momenteel niet alleen face-to-face op de praktijk, maar ook online, met consulten via beeldbellen, beveiligde chat of per telefoon.

Om het besmettingsrisico voor uzelf, andere bezoekers van de praktijk, collega’s en mijzelf zo beheersbaar mogelijk te houden, gelden uiteraard de actuele RIVM-richtlijnen (https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus/gezondheidsadviezen  / https://lci.rivm.nl/verkouden).

Het is noodzakelijk dat u bij gezondheidsklachten, zelfs al bij lichte verkoudheidsklachten, NIET naar de praktijk komt. Dit geldt ook bij terugkomst uit een risico-gebied (waarvoor quarantaine-advies geldt), bij huisgenoten met Covid-19 of recent contact met een Covid-19-patient

U laat dit dan zsm weten, waarna de afspraak via video-bellen (of telefoon) zal plaatsvinden. Bij aanvang van elke afspraak zal gecheckt worden of u last heeft van gezondheidsklachten. Wanneer op de praktijk blijkt dat u tóch (lichte) klachten heeft, zal de afspraak geen doorgang krijgen. Overigens geldt ook dat ík bij (lichte) gezondheidsklachten niet naar de praktijk zal komen, en de afspraken dan dus alsnog via video-bellen plaatsvinden.

Wanneer er sprake is van lichte verkoudheidsklachten na een negatieve Covid-19-test, of bij gezondheidsklachten die niet samenhangen met Covid-19 (bijv. hooikoortsklachten), vraag ik u om met mij af te stemmen of praktijkbezoek mogelijk is.

Daarnaast gelden de volgende afspraken;

  • Bij binnenkomst en verlaten van de praktijk (openbare ruimte) verzoeken wij u om een mondkapje te dragen. Op mijn werkkamer (geen openbare ruimte) mag uw mondkapje af; tijdens gesprek heeft het de voorkeur dat wij elkaar gezicht kunnen zien. Ik zal daarom ook zonder mondkapje werken. Wanneer u dit onprettig vindt, kunt u dit uiteraard aangeven en overwegen we samen of een mondkapje tijdens de sessie mogelijk is. Het alternatief is om met elkaar te video-bellen.
  • Bij binnenkomst in mijn kamer verzoek ik u eerst zorgvuldig uw handen te wassen en/of de handen te desinfecteren met de aanwezige handalcohol.
  • Om de kans op verspreiding van virus-deeltjes (aerosolen) te verkleinen, ventileer ik mijn werkkamer zoveel mogelijk. Dat betekent dat het raam regelmatig open staat en de temperatuur dus wellicht wat lager kan zijn dan u prettig vindt. Houd daar aub rekening mee door bijv. een vest of shawl mee te nemen.
  • Wanneer u een Covid-19-infectie hebt doorgemaakt, dient u tenminste 24 uur volledig klachtenvrij te zijn, en er meer dan 7 dagen verstreken zijn sinds u ziek werd (conform actueel GGD-advies). Dit betekent dat u ook uw temperatuur hebt gemeten met een thermometer, om er zeker van te zijn dat u koortsvrij was (dwz. temperatuur onder de 38 graden, zonder koortsremmende medicatie) in de laatste 24 uur.

Op deze wijze is de situatie op de praktijk zo ‘veilig’ mogelijk voor eenieder. Mocht u zich desondanks niet prettig voelen bij een bezoek aan de praktijk, is het nog altijd mogelijk de afspraak via video-bellen te laten plaatsvinden. Vragen beantwoord ik uiteraard graag.